Шри Ланка Избрахме за Вас 1 оферта.

Шри Ланка
Шри Ланка, до 1972 г. известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Шри Ланка има морски граници на север с Индия, а на юг с Малайзия.
Серендиб – така го наричали арабските мореплаватели. На техния език името означавало „земята, която предлага удоволствия”.
Шри Ланка е малко парче земя – 65 хил.кв.км земя, но въпреки ограничените си размери островът предлага безкрайно разнообразие от природни забележителности пътешественикът ще остане изумен от кристалночистите плажове по крайбрежието. И най-вече от девствените бели плажове на Тринкомалее. Трудно е да си представи човек по-диво място за сърф и леководолазни спортове. Съвсем наблизо са гъстите гори и национални паркове Гал Оя, Лахугала, Вилпау, Бундалу, необезпокояваните царства на леопардите и на стадата диви слонове. И безкрайните плантации с чай и екзотични подправки. ШрЛанка има невероятно културно наследство. В централната част на страната са запазени паметниците на нейното минало архиектурно величие.
Един от най-живописните археологически обекти е Полунарува, древната столица на Шри Ланка от X век, с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Тук е съграден и най-високият храм на острова - високият 55 метра Ранкот Вихара.