КИТАЙ-ШАН ХАЙ И ПЕКИН

КИТАЙ-ШАН ХАЙ И ПЕКИН

Дата: 16.02.2020. Цената включва: самолетни билети, летищни такси, 6 нощувки със закуски и вечери, всички екскурзии по програма, всички трансфери, медицинска застраховка, водач от фирмата и екскурзоводско обслужване на български език

Повече информация


2 499,00 лв на човек

МЕГАПОЛИСИТЕ НА КИТАЙ

София – Доха - Шанхай – Жаоджияолу - Пекин – Доха - София

Дата: 16.02 – 24.02.2020г.

9 дни / 6 нощувки

 

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

16.02.2020г

1278 Евро

1475 Евро

1258 Евро

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с АК”Qatar Airways” по маршрут София – Доха – Шанхай – Пекин - Доха – София с включени летищни такси ;
 • 6 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Шанхай (Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен ) 3 н. в Пекин ( Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен );
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Шанхай - Пекин с влак стрела;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек – ЗАД Армеец;
 • Водач който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 пътуващи.

 

Цената не включва:

 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
 • Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева) (при минимум 10 записани туриста);
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв . на човек (при минимум 10 записани туриста);
 • Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 55 евро/ 108 лева на човек (при минимум 10 записани туриста);
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв.).

 

Полетно разписание:

16 Февруари QR228 София 12:25 – Доха 18:05

17 Февруари QR870 Доха 01:15 – Шанхай 14:20

24 Февруари QR895 Пекин 01:25 – Доха 05:35

24Февруари QR227 Доха 06:55 – София 11:25

 

Допълнителна информация:

 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,78 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

 • Сканиран международен паспорт от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Снимка паспортен формат;
 • Попълнена апликация с лични данни и професия ( туроператора съдейства за попълването й );
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв).

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1200 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.


Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

v при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

v между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

v при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 16.01.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

ПРОГРАМА

 

1 ден /16.02.2020г/ СОФИЯ - ДОХА

Полет от София с АК“Qatar Airways”  в 12.25ч. Кацане в Доха в 18.05ч.

 

2 ден 17.02.2020г/ ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Доха в 01.15ч и кацане в Шанхай в 14.20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен.

 

3 ден 18.02.2020г/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).

Вечеря и нощувка.

 

4 ден19.02.2020г/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Посещение на Zhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобед завръщане в Шанхай.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева).

Вечеря и нощувка.

 

5 ден 20.02.2020/ ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен.

 

6 ден 21.02.2020г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.

 

7 ден 22.02.2020г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. 

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лв).

Вечеря и нощувка.

 

8 ден 23.02.2020г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Освобождаване на хотела. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщички на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК „Qatar Airways” за София през Доха в 01:25ч на 24.02.2020г.

 

9 ден 24.02.2020г./ ПЕКИН - ДОХА – СОФИЯ

Полет за Доха в 01:25ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35, след което полет за София в 06:55ч. Кацане на летище София в 11:25ч.

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. За достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Кибела тур.

Няма оставени коментари в момента.

Only registered users can post a new comment.